Schoolreis met valk huren friesland op het sneekermeer en bij Akkrum
Dé open zeilboot voor de Friese Meren

Valk huren in Friesland

U bent hier:

Kom bij ons een valk huren in Friesland! Al onze valken hebben een complete inventaris, maststrijkinstallatie en handige rolfok. Je boekt ze direct online. Reserveer nu en geniet straks volop van al het moois dat Friesland te bieden heeft.

Valk huren in Friesland

Kom bij ons een valk huren in Akkrum en ervaar het échte zeilen in Friesland! De valk is een open zeilboot gemaakt van polyester en staat bekend om de uitstekende zeileigenschappen. Stabiel, spartaans, puur en robuust. Onze valken beschikken standaard over een zeer complete zeilinventaris, inclusief motor, vaarboom, peddel, rolfok, zwemvesten en een waterkaart. Ze zijn gemakkelijk te tuigen en te zeilen en hebben een zelflozende kuip. De mast is snel te strijken, zodat bruggen geen belemmering vormen. Huur samen met je polyvalk een brede dektent om een overnachting aan boord extra comfortabel en knus te maken.

zeilboot huren friesland met valk zeilen op het sneekermeer Valken huren friesland op een rij in jachthaven Valk huren friesland en zeilen op de Friese meren

In 4 eenvoudige stappen boek je een valk direct online

Klik op de datum van vertrek en start met reserveren!

  • Motor zit bij de prijs in
  • Geen benzinekosten 
  • Zwemvesten en waterkaart gratis

Een valk direct online boeken

We hebben een groot aantal polyvalken voor je klaarliggen in Akkrum en dat is wel nodig ook. Er zijn veel zeilers die een valk huren in Friesland. Ideaal voor een dag of weekend, maar ook in de zomervakantie is een polyvalk dé boot bij uitstek. Met een valk huur je een namelijk een zeilboot en overnachtingsplek in één! Vis daarom niet achter het niet; een valk huren in Friesland plan je ruim van te voren. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wat kost het om een valk te huren?

Hieronder ter indicatie de vanaf prijzen voor het huren van een valk met motor. De exacte prijzen vind je in de boekingsmodule. Benzine ook inbegrepen!

Tarieven valk inclusief motor en benzine  
Dag V.a. 80
Weekend V.a. 140
Midweek V.a. 185
Week V.a. 275
Overige huurperiodes ook boekbaar! Zie boekingsmodule

 

 

 

 

 

Extra te huren:

Extra's 1 Dag 2 Dagen 3 Dagen 4 Dagen 5 Dagen Week
Dektent 10 15 20 20 25 25
  • Geen boekingskosten
  • Gebruik van zwemvesten is gratis
  • Geen extra kosten voor de standaard zeilinventaris
  • Gratis benzine. Parkeerplaats, wifi en ligplaats in onze haven gedurende huurperiode
  • Gratis gebruik van toiletten en douches
  • Borg valken: € 150,00

Extra uitleg nodig?

Nog niet helemaal vertrouwd in een valk? Of huren jij en jouw vrienden voor het eerst een valk in Friesland? Geen probleem! Je kunt bij de boeking aangeven dat je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om extra uitleg te krijgen voordat je uit de haven vertrekt. Zonder extra kosten uiteraard. Heb je nog nooit gezeild maar wilt je toch een valk huren in Akkrum? Neem dan contact met ons op over het volgen van een zeilles. Echt, iedereen kan leren zeilen in een valk!

Over de polyvalk

De valk is een middelgrote open zeilboot. Oorspronkelijk werd de valk gebouwd als tweemans wedstrijdzeilboot en van hout in knikspant gemaakt, met vaste kiel. Tegenwoordig beschikken we bij Drijfveer over de polyester uitvoering, ook wel polyvalk genoemd. De polyvalk is praktisch onzinkbaar. Er passen 4 personen in, die er ook in kunnen slapen. Dat gebeurt dan wel onder de heldere sterrenhemel of onder een tent of dekzeil. Een voordeel bij recreatief zeilen is ook dat er niet veel opspattend water in de kuip komt en dat de mast eenvoudig te strijken is. Door de geringe diepgang (ong. 85 cm) is de polyvalk zeer geschikt voor binnenwater. De lage boeg maakt de valk niet geschikt voor het IJsselmeer of Noordzee.

Volop vaarroutes mogelijk door de centrale ligging

Het huren van een valk begint in het watersportdorp Akkrum. Akkrum is centraal gelegen in Friesland waardoor er volop keus in routes is. De ligging tussen Heerenveen en Leeuwarden biedt niet alleen op het water alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf: een supermarkt op loopafstand, het hele jaar door unieke evenementen, trendy woonwinkels, restaurants, gezellige kroegjes en een directe treinverbinding naar de rest van het land. Bij het huren van een valk en een bezoek aan onze haven mag je het dorp Akkrum zeker niet vergeten. Bekijk nu de unieke vaarroutes vanuit Akkrum!

Bekijk vaarroutes vanuit Akkrum

Bereikbaarheid en ligging

Kom je bij ons een valk huren in Friesland? Dan start je vanuit Akkrum, ideaal gelegen in het Friese merengebied. Onze jachthaven ligt direct aan de snelweg A32 en het treinstation is op loopafstand. Eenmaal op de haven vaar je zo de Friese Meren op. Plan jouw reis op ns.nl of google maps.

Bekijk meer

Wie zijn wij?

Wat vinden we belangrijk? En wat mag je van ons verwachten? Ontdek meer over onze jachthaven, bootverhuur en camping midden in Friesland. Natuurlijk ben je van harte welkom om persoonlijk met ons kennis te maken in Akkrum. Ontdek de gemoedelijke watersportsfeer in onze haven! Oant gau!

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen.
© 2015 De Drijfveer - Tusken de Marren