Luchtfoto van jachthaven friesland met camping en het dorp akkrum
Je bent er zo en je voelt je meteen ver weg

Onze jachthaven in Friesland als thuisbasis

U bent hier:

Dé jachthaven in Friesland! Jouw thuishaven, kom eens sfeer proeven en kennismaken. Laat je overtuigen door ons professionele team, de unieke ligging tussen Pikmeer en Sneekermeer en de vele, kleinschalige en smaakvolle evenementen die we regelmatig voor je organiseren. Oant sjen!

Luchtfoto met daarop te zien de camping, jachthaven en bootverhuur bij de Drijfveer in Friesland.

Corona en jachthavens

Jachthavens, campings en bootverhuur kunnen geopend blijven, mits ze voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Lees hoe jij samen met ons de verspreiding van Corona tegen kunt gaan.

kampvuur bij bootverhuur akkrum

De jachthaven in Friesland met échte watersportsfeer

Het team, onze gasten, de kampeerders, zeilers, bezoekers van De Koken en iedereen die je op Drijfveer tegenkomt: samen creëren wij een sfeer waarin iedereen zich thuis voelt. Schuif eens aan tijdens een van de thema-avonden in De Koken, voor een workshop of gewoon om de lekkerste gerechten te proeven en heerlijk te relaxen na een dag op de Friese meren.

Ontvangst aan de balie van jachthaven bootverhuur en camping

Persoonlijk contact

Een jachthaven is wat ons betreft veel meer dan alleen een ligplaats voor jouw boot. Het is een thuis ván huis in Friesland, waar je graag komt en waar jouw vaartuig in goede handen is. Dankzij ons kleine team leer je de gezichten op onze jachthaven snel kennen en staat er altijd iemand met raad en daad voor je klaar. Loop gerust even binnen bij de receptie, we kunnen niet wachten om kennis te maken!

Ligplaats huren in Friesland bij jachthaven in Akkrum

Jachthaven voor vaste ligplaatsen

Ben je op zoek naar een vaste ligplaats in onze jachthaven? Wees van harte welkom! Onze jachthaven midden in Friesland is een uitstekend startpunt voor zowel de korte als lange watersport vakanties. Geniet een heel seizoen lang van alles wat Friesland jou als watersporter te bieden heeft.

Passanten ligplaats bij de jachthaven in Akkrum

Jachthaven met tijdelijke ligplaatsen

Ben je op doorreis in Friesland en op zoek naar een overnachtingsplek? Ook als je maar een nachtje of weekend blijft, ben je van harte welkom op onze jachthaven in het hart van Friesland. Jachthaven Drijfveer is de perfecte uitvalsbasis voor een mooie vaartocht of zeiltrip over de Friese Meren.

Overzicht van ligplaatsen huren bij jachthaven friesland

Onze jachthaven als uitvalsbasis in Friesland

Wist dat je vanuit onze jachthaven binnen een half uur zowel op het Sneekermeer als op het Pikmeer bent? Akkrum vormt de perfecte uitvalsbasis voor een zeiltrip of een vaartocht richting Zuid-Friesland. De twee grootste meren van Friesland bieden zeilpret voor zowel beginners als geoefende zeilers. We informeren je graag over mooie tochten die je vanuit onze jachthaven in Akkrum kunt maken. Bij de receptie hebben we vaarroutekaarten voor je klaar liggen, die je gratis mag lenen. Liever downloaden? Ze staan als pdf-bestand voor je klaar!

Akkrum is meer dan alleen een jachthaven

Jouw thuishaven en onze jachthaven ligt in het watersportdorp Akkrum. Akkrum is centraal gelegen in Friesland tussen Heerenveen en Leeuwarden en biedt niet alleen op het water alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf: een supermarkt op loopafstand, het hele jaar door unieke evenementen, een trendy woonwinkel, restaurants, gezellige kroegjes en een directe treinverbinding naar de rest van het land. Tijdens een bezoek aan onze jachthaven mag je het dorp Akkrum zeker niet vergeten.

Ligplaats voor passanten langs de camping en jachthaven friesland

Jachthaven friesland met mooie ligplaats huren in akkrum bij drijfveer tusken de marren

Faciliteiten op de jachthaven

Of het nu gaat om loodsruimte, drijvende schiphuizen, reparatie en onderhoud, winterstalling, mastenkraan of een bootkar: wij bieden je alle faciliteiten voor een onbezorgde vakantie en voor onderhoud aan jouw boot.

Evenementen op de jachthaven

Meerdere keren per seizoen organiseren wij gezellige evenementen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan live muziek, heerlijk eten, bijzondere cocktails en heel veel gezelligheid. Drijfveer is dé jachthaven in Friesland, al zeggen we het zelf ;). En niet alleen op de jachthaven is genoeg te beleven. Ook in het dorp Akkrum gebeurt genoeg tijdens het watersportseizoen.

De verhalen op én over onze jachthaven

Er gebeurt van alles op de jachthaven en op de camping. Jachthaven Drijfveer & Tusken de Marren is een kleine gemeenschap in Friesland met bezoekers uit heel veel verschillende landen en mensen met hele diverse achtergronden. Wat ons bindt is de sfeer, de gezelligheid, de rust en het water. We zijn begonnen om de verhalen van onze bezoekers op de haven op te schrijven en te delen. Leerzaam, interessant, maar vooral leuk om te lezen!

kinderen bij het kampvuur op camping en jachthaven akkrum

Geniet van het buitenleven

Beoordelingen op zoover jachthaven friesland camping drijfveer en Tusken de Marren

Gasten over onze jachthaven

Gasten beoordelen onze sefeervolle jachthaven in Friesland op Zoover met "Fantastisch"! Daardoor hebben wij in 2017 de Zoover Orange Award gewonnen! En daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op. Benieuwd naar wat gasten over ons zeggen, bijvoorbeeld op campercontact en google? Lees dan snel de beoordelingen. We zouden het fijn vinden als jij ook een beoordeling achterlaat. 

Bekijk meer

Wie zijn wij?

Wat vinden we belangrijk? En wat mag je van ons verwachten? Ontdek meer over onze jachthaven, bootverhuur en camping midden in Friesland. Natuurlijk ben je van harte welkom om persoonlijk met ons kennis te maken in Akkrum. Ontdek de gemoedelijke watersportsfeer in onze haven! Oant gau!

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen.
© 2015 De Drijfveer - Tusken de Marren